Fitness

Untitled Document

A Fitnesz fogalma rengeteg különböző módszert és metodikát - az aerobictól a fit-kick-boxig - foglal magába. Bármit, aminek az a célja, hogy csinosabbá, kiegyensúlyozottabbá és egyben egészségesebbé tegyen bennünket. Szerves része többek között a megfelelő táplálkozás, a kiegyensúlyozott életvitel és - a testi mellett - lelki egészségünk megőrzése is.
A testedzés fiatal és idősebb korban egyaránt fontos dolog. A rendszeres mozgás erősíti az izomzatot, javítja állóképességünket, karbantartja a testünket és segít elkerülni az elhízással járó lelki és fizikai problémákat is. Nem csupán izomzatunk, de immunrendszerünk, sőt lelki egyensúlyunk erősítésével is szolgálja az egészségünket.
A fitnesz-életmód gyűjtőfogalom. Olyan módszerek gyűjteménye, amelyek közül bárki választhat a saját ízlésének, habitusának, lehetőségeinek megfelelőt, s amely, ha mindennapi életünk részévé válik könnyebbé, kellemesebbé és nem utolsó sorban egészségesebbé teheti a hétköznapjainkat.

A testépítés évszázados múltra tekint vissza.
A legtöbb sportban ezt használják kiegészítő sportnak. Ezzel minden izmot meg lehet edzeni. Nem függ az életkortól, jelenlegi erőállapottól. Nincs olyan ember, aki valamilyen korlátozás miatt ne végezhetné.

A testépítés erősport, de szükség van az agy munkájára is. Az agyunkkal érzékeljük az izmokból érkező ingereket. Az aggyal mérhetjük fel, hogy valójában jól dolgoztatjuk meg az izmokat.
Egy testépítő edzés oly módon épül fel, hogy az egész testet testrészekre osztjuk.

A kezdők arra törekedjenek, hogy az ismétlések szabályosak legyenek. Ha nem szabályos, akkor nem izomzatunk dolgozik. Sokan vannak, akik csalnak azért, hogy minél nagyobb súlyokat tudjanak megmozgatni.
A súlyok nagysága és az izom tömege között egyenes arányosság van, de ez a szabályosan megmozgatott súlyokra vonatkozik. Ha kezdettől megszokjuk, hogy a szabályosságra törekszünk akkor, hamar kialakulhat az igazi testépítés egyik legnagyobb fegyvere, az agy-izom kapcsolat. Kis túlzással azt mondhatnám, hogy ezen múlik minden.

A testépítő sport megteremtőjének mindenki Eugene Sandow-t tekinti, aki 1867-ben Poroszországban született.
Azt mondják, hogy gyerekkorában Frederich Müller igen gyenge és beteges volt. Ez volt ugyanis az eredeti neve, a Sandow nevet Angliába való áttelepülésekor vette fel.

Már fiatalon súlyzókkal nehezített gyakorlatokat végzett fizikai állapotának állandó javítására, ezeknek köszönhetően néhány évi megfeszített munka után atlétatermetre tett szert.

Edzésmódszereket fejlesztett ki és 26 éves korára tökéletes testalkatot ért el, ekkor derékbősége 70cm, karja 44cm, combkerülete 66cm volt. Magassága 175cm. Erőállapotára jellemző volt, hogy egy kézzel 101,5 kg-os súlyt emelt a feje felé!!

Sandow Angliában és az USA-ban tartott bemutatói eredményeként a súlyzók hirtelen mindenütt keresettek lettek.

Saját példájának erejével hívta fel az emberek figyelmét az olyan esztétikai vonásokra, melyekkel minden emberi testnek rendelkeznie kellene. Szerencsére felhívása nem maradt válasz nélkül.

IdőHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
08:00-09:00Zita - G-Flex Zita - G-Flex
10:00-11:00Évi - BabaMama alakformáló
10:30-Évi - Gyerek torna
17:00-18:00Évi - Full body training Csabi - G-Flex
18:00-19:00Évi - Szuper popsi training
19:00-20:00Csabi - G-Flex
Órarend
MegnevezésIőszakTípusÁr
Aerobic + Szauna + FitnessNapijegy1150 Ft / 1 alkalom
Aerobic kombinált (Aerobic és Fitness)Havi bérlet7700 Ft / 10 alkalom
FitnessBérlet77000 Ft / Éves
FitnessHavi bérlet6000 Ft / 8 alkalom
FitnessHavi bérlet7200 Ft / 12 alkalom
FitnessHavi bérlet7600 Ft / 16 alkalom
FitnessNapijegy950 Ft / 1 alkalom
Fitness (24 éves korig)Havi bérlet6000 Ft / 10 alkalom
Fitness + SzaunaHavi bérlet8900 Ft / Korlátlan alkalom
Fitness + SzaunaNapijegy990 Ft / 1 alkalom
G-FlexNapijegy990 Ft / 1 alkalom
A havi bérletek a vásárlástól számított 30 napig érvényesek!
Árak