Krav-Maga

Untitled Document

A krav-maga szó szerinti jelentése közelharc.

A Krav Maga létrehozója egy budapesti születésű, Pozsonyban nevelkedett zsidó ember, Imrich Lichtenfeld volt. A Krav Maga rendszerére nagy hatással voltak Imrich kalandos életének élményei.
A 30-as évekbeli pozsonyi zsidónegyed mindennapos utcai zavargásai és edzőtermei, a zsidó harcoló alakulatokban (Palmach, Hagana), valamint az izraeli hadseregben szerzet gyakorlati tapasztalat, a több évtizedes kutatómunka, a sok munkatárs és tanítvány sikerei és kudarcai formálták a Krav Maga arculatát.
A Krav-Maga eredetileg katonai rendszer volt, és az alapja a rendszernek ma is ez.
A katonai irányvonallal ellentétben ez a változat nem az ellenfél elpusztítására, lefegyverzésére és elfogására, hanem a "Juss haza épségben" elv gyakorlati megvalósítására törekszik.
A krav-maga önvédelmi és taktikai rendszer: arra tanít, hogyan aknázzuk ki maximálisan lelki és testi képességeinket a hétköznapi életben és hogyan védjük meg magunkat az utcán, szórakozóhelyen, iskolában vagy munkánk során.
A Krav Maga az Izraeli Védelmi Erők, az Izraeli Nemzeti Rendőrség és az összes többi izraeli fegyveres alakulat hivatalos harcrendszere. A világ számos különleges alakulata rendelkezik Krav Maga oktatókkal.
Csak az Amerikai Egyesült Államokban az FBI, a SWAT, a DEA, a Coast Guard, az Illinois Állami Rendőrség és számtalan más rendvédelmi egység használja.
Európában többek közt a svéd hadseregnek, a finn hadsereg ejtőernyős osztagának, a francia terrorelhárító GIGN harcrendszere.
Ez a sport nem igényel átlagon felüli fizikai képességet. Nem tartalmaz a tradicionális stílusokra jellemző szigorúan kötött mozgásformákat és formagyakorlatokat, nem az egyre magasabb övfokozatok megszerzésére törekszik, hanem a tanuló, mint a csoport autonóm alkotórésze van a középpontban, aki egy gondolkodásra serkentő fizikai és mentális tréningen vesz részt.

Bővebb információ: www.krav-maga.hu

    MegnevezésIőszakTípusÁr
    Krav-MagaDiákHavi bérlet8200 Ft / 8 alkalom
    Krav-MagaFelnőttHavi bérlet9500 Ft / 8 alkalom
    A havi bérletek a vásárlástól számított 30 napig érvényesek!
    Árak